Similar Posts
YARGITAY KARARI: EFOR KAYBI, 4. Hukuk Dairesi 2021/5574 E. , 2021/6304 K.
“İçtihat Metni” MAHKEMESİ :Ticaret Mahkemesi Taraflar arasındaki sigorta tahkim yargılaması sonunda; kararda yazılı nedenlerden dolayı Sigorta Tahkim Komisyonu Uyuşmazlık Hakem Heyeti’nce başvurunun kısmen kabulüne dair verilen karara karşı davalı vekilince itiraz edilmesi üzerine İtiraz Hakem Heyeti tarafından verilen 14/01/2020 tarih 2020/İHK-1048 sayılı itirazın reddine dair verilen kararın süresi içinde davalı vekili tarafından temyiz edilmesi üzerine…
Konut Sigortası’nın hasar ödemesi
Konut Sigortası’nın hasar ödemesi sürecinde: Konut sahipleri Sigorta yaptırıldığı sigorta şirketine hasar bildirimi yapılır. Konut sahipleri hasarın gerçekleşmesinin ardından hasar tutanağı tutarlar. Bu tutanakta doğru bilgileri vermeleri önemlidir. Sigorta şirketi ise hasar bildirimi sonrasında konut adresine bir eksper gönderir. Eksper konut hasarına dair bir ekspertiz raporu hazırlar. Rapor talep edilen diğer belgelerle birlikte sigorta şirketine…
KİRA TESPİT DAVASI KİM TARAFINDAN AÇILABİLİR?
KİRA TESPİT DAVASI KİM TARAFINDAN AÇILABİLİR? Kira parasının tespiti davaları kiralayan (kiraya veren) tarafından açılabileceği gibi kiracı tarafından da açılabilir. Post Views: 278
Sığınak nedir?
Sığınak Yönetmeliği göre sığınaklar; nükleer ve konvansiyonel silahlarla, biyolojik ve kimyevi harp maddelerinin tesirlerinden ve tabii afetlerden insanlarla, insanların yaşaması ve ülkenin harp gücünün devamı için zaruri canlı ve cansız kıymetleri korumak maksadıyla inşa edilen korunma yerleridir. Sorunlarınızın çözümünde, çözüm ortağınız olarak bizi tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. İletişim : 0505 310 36 40 Post Views:…
Müsbet zarar nedir ?
Müsbet zarar nedir ? Müsbet zarar, alacaklının borçlunun sözleşmeden doğan borcunu hiç veya gereği gibi ifa etmemesi sebebiyle uğranılan zarardır. Diğer bir deyimle, gecikmiş ifanın reddi halinde talep edilebilen zarardır. Bu zarar, sözleşmeden doğan ifaya konu olan yararların yitirilmesinden doğan bir zarardır. Yani, borçlunun borcunu sözleşmeye uygun olarak ifa etmiş olsaydı, alacaklının uğramayacağı zararlardır. Örneğin,…