Similar Posts
Medeni Kanuna göre Veli nedir?
Medeni Kanuna göre Veli nedir? Veli, bir kişinin fiil ehliyeti bulunmadığı veya kısıtlı olduğu durumlarda, onun yerine hukuki işlemlerini gerçekleştirmeye yetkili kılınan kişidir. Veli, hukuki açıdan, küçük veya kısıtlı kişinin temsilcisidir. Veli Kimler Olabilir? Veli, küçük veya kısıtlı kişinin yakınlarından biri olabileceği gibi, bir avukat veya başka bir kişi de olabilir. Veli olarak atanacak kişinin,…
KİRA SORUNU
Post Views: 235
Arsa Değer tespitinde dikkat edilmesi gerekenler nelerdir ?
Arsa Değer tespitinde dikkat edilmesi gerekenler nelerdir ? Gayrimenkul yatırımları için ekspertiz yaptırılırken, dikkat edilmesi gereken hususlar ; arsanın bulunduğu bölge konumu, ulaşım seçeneklerine olan mesafesi, ipotek durumu, inşaat yapma durumu gibi tüm konular ve arsanın metrekare ölçüsünün dikkate alınmasıdır. Arsa değerlemesi ile geleceğe yönelik yapılacak olan yatırımların türü ve miktarı belirlenebilmektedir. Sorunlarınızın çözümünde,…
Bilirkişinin Yetkileri
MADDE-278– (1) Bilirkişi, görevini, mahkemenin sevk ve idaresi altında yürütür. (2) Bilirkişi, görev alanı veya sınırları hakkında tereddüde düşerse, bu tereddüdünün giderilmesini, her zaman mahkemeden isteyebilir. (3) Bilirkişi, incelemesini gerçekleştirirken ihtiyaç duyarsa, mahkemenin de uygun bulması kaydıyla, tarafların bilgisine başvurabilir. Taraflardan birinin bilgisine başvurulacağı hâllerde, mahkemece bilirkişiye taraflardan biri bulunmaksızın diğerinin dinlenemeyeceği hususu önceden hatırlatılır….
GAYRİMENKUL
GAYRİMENKUL: Arazi, arsa, bağımsız bölüm gibi bir yerden bir yere taşınamayan, yerinde sabit duran şeylerdir. Bu nedenle taşınmaz mal da denmektedir. Gayrimenkul kayıtları kadastro gören yerlerde tapu sicilinde, kadastro görmeyen yerlerde zabıt defterlerinde tutulmaktadır. Tapusu olmayan gayrimenkullerin devri zilyetlik hükümlerine göre harici senet veya noterde yapılmaktadır. Post Views: 205
DEĞİŞİKLİK
DEĞİŞİKLİK: Tapu siciline başlangıçta doğru olarak yazılmış bir kaydın sonradan vuku bulan olaylar ile anlam ve önemini yitirmiş veya kapsamında farklılık olması halinde malik veya hak sahibinin talebi ile sicildeki kaydın gerçeği yansıtır hale getirilmesidir. Değişiklik, düzeltmeden (tashihten) farklıdır. Değişiklik işlemine en güzel örnek cins değişikliğidir. Post Views: 182