Similar Posts
KİRA TESPİT DAVASININ KONUSU NEDİR?
KİRA TESPİT DAVASININ KONUSU NEDİR? Kira parasının tespiti davasının konusu, bir kira yılına ait kira parasının ne olacağının belirlenmesidir. Tarafların yeni dönem kira bedeli hususunda ancak anlaşamaması halinde uyuşmazlığın giderilmesi için dava açmaları gerekir. Post Views: 183
TAKYİDAT
TAKYİDAT: Bir mülkün üzerinde herhangi bir şerhin veya borcun olup olmadığını gösteren tapudan alınan bilgi veya belgedir. Mülkiyet hakkını çeşitli şekillerde sınırlar ve gayrimenkul üzerinde 3. kişiler lehine kurulmuş haklar sağlar.Takyidat Osmanlıcadan dilimize girmiş bir kelimedir. Post Views: 208
Gayrimenkul Değerleme neden yapılır ?
Gayrimenkul Değerleme neden yapılır ? Gayrimenkul Değerleme: Gerekçesi ve Önemi Gayrimenkul, bir şirketin varlıklarının önemli bir bölümünü oluşturabilir. Bu nedenle, gayrimenkulün doğru bir şekilde değerlenmesi, şirketlerin finansal kararlarını vermede kritik bir rol oynar. Gayrimenkul değerleme, bir gayrimenkulün piyasa değerini belirlemek için yapılan bir süreçtir. Bu değer, bir gayrimenkulün satılması, kiralanması, ipotek alınması veya sigortalanması gibi…
Bilirkişi
Belirli bir konudan iyi anlayan ve bir anlaşmazlığı çözümlemek için kendisine başvurulan kimse, uzman, ehlihibre, ehlivukuf, eksper. Çözümlenmesi özel veya bilimsel bilgiye dayanan konularda oyuna veya düşüncesine başvurulan kimse, ehlihibre, ehlivukuf. Özel bilgi ve görgüsü dolayısıyle, soruşturma ya da duruşma sırasında ortaya çıkan, özel bilgi ve görgü ile çözümlenebilecek olay ve konularda, gerçeğin aydınlanması için…
Taban alanı dışında kalabilecek yapı ve parçalar
Bina için arıtma sistemleri Akaryakıt pompaları ve taşıyıcıları Trafolar hariç olmak üzere toprağa dayalı asansör boşlukları Yangın merpenleri, kanopiler ve arkatlar. Işıklar, iç bahçeler, zemine oturan avlular, Pergole, açık havuzlar, üstü açık ya da örtülü zemin terasları İstinat duvarı, bahçe duvarı yapıları Toprak altında kalan otoparklar, sığınak ya da tesisat hacimleri Açık otopark Binadan ayrı…
TESCİL
TESCİL: Tescil, tapu kütüğüne yazım demektir. Ayni ve şahsi haklara yönelik işlemlerin gerekleri yerine getirildikten sonra tarih ve yevmiye numarası ile kütüğe tescil edilir. Tescil siyah veya mavi mürekkepli kalemle ve kitap harfleriyle okunaklı şekilde genelde elle yazılır. Ancak şerhler ve beyanlar sütununa yazılması gereken bazı belirtmelerin (örneğin, imar uygulaması, kamulaştırma gibi) kaşe halinde basıldığı…