Similar Posts
İPOTEK nedir ?
İPOTEK nedir ? İPOTEK: İpotek, doğmuş veya ileride doğması muhtemel bir borç için bir taşınmaz malın teminat gösterilmesidir. Post Views: 230
Müştemilat nedir ?
Müştemilat nedir? Müştemilat, ana binaya bitişik veya yakın olan, ana binanın tamamlayıcısı olan ve ana binanın işlevini yerine getirmesi için gerekli olan yapılardır. Müştemilat, ana binanın mülkiyetinde olabilir veya ayrı mülkiyetlerde olabilir. Müştemilat, aşağıdaki gibi çeşitli yapılar olabilir: Garaj Bodrum Teras Bahçe Ahır Köy evi Müştemilat, ana binanın değerini ve kullanışlılığını artırabilir. Bu nedenle, müştemilatların…
Taşınmazlarda Hak Karinesi nedir ?
Taşınmazlarda Hak Karinesi , tapu kütüğündeki tescil ile gerçekleşir. Tapuya kayıtlı olmayan taşınmazlarda: Tapusuz taşınmazlarda kanunla düzenlenmiş bir hak karinesi yoktur. Kişi ancak bir hakka sahip olduğunu ispat ederek hakkın korunmasını isteyebilir. Tapusuz taşınmazın zilyedi, zilyetlik davalarından ve idari yoldan korunma olanağından yararlanabilir. Bu yollar için öngörülen süre geçmiş ise başvurulabilecek tek yol, hakkın varlığını ispat…
Trafik Kazası Tazminatı nedir ?
Trafik Kazası Tazminatı nedir ? Trafik kazaları sebebiyle ortaya çıkan zararın ve ziyanın tamamı, tazminat hukukunun içerdiği alanlara girmektedir. Kazalardan oluşan zararlar için talep edilebilecek maddi ve manevi olmak üzere iki tip tazminat türü vardır. Manevi Tazminat Alacağı: Yaralanmalı yada ölümlü trafik kazalarında, kişinin kendisinin yada yakınlarının adına yargı yolu açık olmak üzere hak talep…
Uzman Raporu Nedir? Hangi konularda alabileceğim Uzman Raporlarının faydaları nelerdir ?
Uzman Raporu Nedir? Uzman raporu, bir konuda özel bilgi veya beceriye sahip bir kişinin, belirli bir soru veya sorunun cevabına ilişkin yazılı bir görüşüdür. Bilirkişi raporları, hukuk, tıp, mühendislik, muhasebe ve diğer birçok alanda yaygın olarak kullanılmaktadır. Uzman Raporlarının Faydaları Uzman raporları, çeşitli faydalar sağlayabilir. İşte bazı yaygın faydalar: Davayı kazanma şansını artırabilir: Uzman raporları, mahkemenin…
Uzman Görüşü Ne Zaman Alınır ?
Uzman Görüşü Ne Zaman Alınır? Uzman görüşü, bir konuda özel veya teknik bir bilgiye ihtiyaç duyulması durumunda, bu konuda uzman olan bir kişiden alınan görüştür. Uzman görüşü, hukuki, mali, teknik veya diğer konularda alınabilir. Uzman görüşü, aşağıdaki durumlarda alınabilir: Bir konudaki gerçeğin belirlenmesi için: Örneğin, bir trafik kazasında kusurun kimde olduğunun belirlenmesi için, trafik kazasına ilişkin…