Similar Posts
Malvarlığı Zararı nedir ?
Malvarlığı Zararı nedir ? Malvarlığı zararı ile şahıs varlığı zararı ayrımı haksız fiilin yöneldiği varlığının niteliğine göre yapılmaktadır. Bu göre haksız fiil malvarlığına yönelmişse malvarlığı zararı, haksız fiilin yöneldiği bir şahıs varlığıysa şahıs varlığı zararından bahsedilecektir. Sorunlarınızın çözümünde, çözüm ortağınız olarak bizi tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. İletişim : 0505 310 36 40 Post…
Teknik Raporun Belediye/İl Özel İdaresi Tarafından Onaylanması
Düzenlenen rapor, taşınmaz belediye veya belediye mücavir alan sınırları içinde ise belediye başkanlığı tarafından, belediye mücavir alan sınırları dışında ise il özel idaresi tarafından onanır. Yetkili idare tarafından düzeltmeye dair vaziyet planı/bağımsız bölüm planının hazırlanması ve onaylanması aşamasında, incelenmesi gereken mimari proje, Web-tapu kurum portalı üzerinden, gerekli kriterlere göre sorgulanmak sureti ile incelenir. Kat mülkiyetine…
Konteyner Ruhsatı Nasıl Alınır? Arsaya Konteyner Koymak İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?
Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğine göre yapı ruhsatı; bir parselde, Yönetmeliğin ekinde (Ek-10’da) yer alan forma uygun olarak bu Yönetmelikle öngörülen belgeler ile projelerin onaylanması sonrasında ilgili idaresince tanzim edilen, onaylı resmi izin belgesini ifade eder. İmar Kanununun 21. maddesine göre; bu Kanunun kapsamına giren bütün yapılar için (26. maddede belirtilen istisna dışında) belediye veya il…
Ev sahibi hangi durumlarda kiracıyı evden çıkarabilir?
Ev sahibi hangi durumlarda kiracıyı evden çıkarabilir? Ev Sahibinin Kiracıyı Evden Çıkarabileceği Durumlar Ev sahibi, kiracının kira sözleşmesini ihlal etmesi durumunda kiracıyı evden çıkarabilir. Kira sözleşmesinin ihlali, kiracının kira bedelini ödememesi, kira kontratının hükümlerini ihlal etmesi, kiralanan taşınmazı amacı dışında kullanması veya kiralanan taşınmazın bakım ve onarımlarını yapmaması gibi durumlar olabilir. Ev sahibi, kiracıyı evden…
EV SAHİBİNDEN KİRACIYA SENET KUMPASI
Post Views: 248
Kiracının Tahliyesi nasıl yapılır ?
İki Haklı İhtar ile Tahliye Tek İhtar ile Tahliye TBK’da konut ve çatılı işyeri için özel düzenlenmiştir. TBK genel hükümlerine göre tahliye sebebidir. Kiracıya süre verilmesi zorunlu değildir. Kiracıya en az 30 günlük süre verilmelidir. Daha uzun süren bir prosedürdür. Daha kısa olduğu için daha çok tercih edilir. Sulh Hukuk Mahkemesinde (daha detaylı) görülür. İcra…