Vesayet davasında görevli mahkeme hangisidir ?
Vesayet davasında görevli mahkeme hangisidir ?
Vesayet davasında yetkili mahkemeleri, küçüğün ya da kısıtlının ikamet ettiği yer mahkemesidir.
Görevli mahkeme ise Sulh Hukuk Mahkemesidir.
Vesayet davasında yetkili mahkemeleri, küçüğün ya da kısıtlının ikamet ettiği yer mahkemesidir.
Görevli mahkeme ise Sulh Hukuk Mahkemesidir.
– Ecrimisil idare şekli değildir, kira devlet mallarının bir idare şeklidir. – Ecrimisilde tazminat,kirada sözleşme sözkonusudur. – Ecrimisil geçmişe,kira geleceğe yöneliktir. – Ecrimisilde 6183 sayılı kanun uygulanır,kira alacakları ödenmediğinde ise 2004 sayılı İcra İflas Kanunu hükümleri uygulanır. – Ecrimisilde idari yargıya gidili,kira nedeni ile oluşan uyuşmazlıklar için adli yargıya gidilir. Post Views: 181
İş kazasında manevi tazminat davası talebinde bulunabilme şartları nelerdir ? Fiil, Fiil sonucunda bir zararın meydana gelmesi, Fiil ile zarar arasında illiyet bağının bulunması, Fiilin hukuka aykırı olması, İşçinin cismani olarak zarar görmesidir. İşçi ölmüşse ailesinin manevi tazminat talebinde bulunması mümkündür , ayrıca işçi ölmemiş, cismani zarara uğramış ve bunun sonucunda ailesi (eşi ve/veya çocukları)…
Konut Satış İstatistikleri, Mart 2023 İlk el konut satış sayısı 32 bin 899 olarak gerçekleşti Türkiye genelinde ilk el konut satış sayısı, Mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %14,2 azalarak 32 bin 899 oldu. Toplam konut satışları içinde ilk el konut satışının payı %31,2 oldu. İlk el konut satışları Ocak-Mart döneminde ise bir…
Tenkis nedir? Tenkis, miras hukukunda kullanılan bir kavramdır. Tenkis, miras bırakanın, ölüme bağlı tasarruflarıyla, saklı pay sahibi mirasçıların saklı paylarını ihlal etmesi durumunda, bu ihlali ortadan kaldırmak için yapılan bir işlemdir. Saklı Pay Nedir? Saklı pay, miras bırakanın ölüme bağlı tasarruflarıyla, saklı pay sahibi mirasçıların miras paylarının en az olması gereken miktarıdır. Saklı pay, Medeni…
818 sayılı Borçlar Kanunu’nun 359 ve 6098 sayılı yeni Türk Borçlar kanunu’nun 474.maddesine göre: “İşsahibi, eserin tesliminden sonra, işlerin olağan akışına göre imkân bulur bulmaz eseri gözden geçirmek ve ayıpları varsa, bunu uygun bir süre içinde yükleniciye bildirmek zorundadır.” Ve önceki Yasa’nın 360’ncı ve yeni Yasa’nın “iş sahibinin seçimlik hakları” başlıklı 475.maddesine göre: “Eserdeki ayıp…
VASİYETİ YERİNE GETİRME GÖREVLİSİ: Vasiyeti tenfiz memuru. Post Views: 167
Online Uzman Raporu için iletişim