Similar Posts
Gayrimenkul Değerleme Uzmanlığı için modüller
İnşaat ve Gayrimenkul Muhasebesi3.1. İnşaat Sektörüne İlişkin Genel Bilgiler ve Çalışma Esasları3.2. Muhasebenin Tanımı, Fonksiyonu, Finansal Tablolara İlişkin Genel Bilgiler3.3. İnşaat İşletmelerinde Muhasebe Uygulamaları3.4. Vergi Mevzuatında ve Sosyal Güvenlik Mevzuatında İnşaat İşleri ile İlgili Düzenlemeler3.5. İnşaat ve Gayrimenkullere İlişkin Türkiye Muhasebe Standartları Gayrimenkul Mevzuatı4.1. Sermaye Piyasasında Faaliyette Bulunacak Gayrimenkul Değerleme Kuruluşları Hakkında Tebliğ III-62.34.2. Türk…
Teferruat nedir?
Teferruat nedir? Teferruat, bir şeyin ayrıntıları, detayları veya incelikleri anlamına gelir. Bir şeyin daha ayrıntılı bir şekilde açıklanması veya incelenmesi gereken bölümlerini ifade etmek için kullanılır. Teferruat, bir konunun veya olayın daha derinlemesine anlaşılması için önemlidir. Teferruatın Yatırımcılar İçin Önemi Teferruat, Yatırımcılar için önemli bir kavramdır. Yatırımcılar , karar verme sürecinde, teferruatlardan yararlanarak, daha doğru…
Geçit Hakkı Vermek zorunlu mudur ?
Geçit Hakkı Vermek zorunlu mudur ? Geçit Hakkı Nedir? Geçit hakkı, bir kişinin veya bir şirketin mülkiyetine komşu olan bir başka mülkiyete erişim hakkıdır. Bu erişim hakkı, genellikle taşınabilir varlıkların (örneğin, araçlar, ekipmanlar) veya çalışanların bir mülkten diğerine geçişini sağlamak için gereklidir. Geçit hakkı, mülkiyet sahipleri arasında yazılı bir anlaşma veya yerel yasalar tarafından belirlenebilir….
Yeni -geçici- konut kira düzenlemesi ile ilgili madde
11.06.2022 tarihinde 6098 sayılı Türk Borçlar Kanununa eklenen geçici madde şu şekildedir; “GEÇİCİ MADDE 1- Konut kiraları bakımından bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih ilâ 1/7/2023 (bu tarih dâhil) tarihleri arasında yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşmalar, bir önceki kira yılına ait kira bedelinin yüzde yirmi beşini geçmemek koşuluyla geçerlidir. Bir önceki kira yılının tüketici fiyat…
Kira Bedelinin Belirlenmesi ( Tespit ) Davaları
Türk Borçlar Kanunu’nun 347. Maddesinde “ Konut ve çatılı işyeri kiralarında kiracı, belirli süreli sözleşmelerin süresinin bitiminden en az onbeş gün önce bildirimde bulunmadıkça, sözleşme aynı koşullarla bir yıl için uzatılmış sayılır. Kiraya veren, sözleşme süresinin bitimine dayanarak sözleşmeyi sona erdiremez. Ancak, on yıllık uzama süresi sonunda kiraya veren, bu süreyi izleyen her uzama yılının…