Hukuk Muhakemesi Kanunu’nunda Uzman Görüşü-Bilimsel Mütalaa
2011 yılında yürürlüğe giren Hukuk Muhakemesi Kanunu’nun (HMK) 293. maddesinde:
“Taraflar, dava konusu olayla ilgili olarak, uzmanından bilimsel mütalaa alabilirler.”
2011 yılında yürürlüğe giren Hukuk Muhakemesi Kanunu’nun (HMK) 293. maddesinde:
“Taraflar, dava konusu olayla ilgili olarak, uzmanından bilimsel mütalaa alabilirler.”
İş kazalarında kaçınılmazlık durumlarının tespit edilmesi durumunda kazalı işçi ya da kazalı desteğin hak sahiplerinin işverenlere ve diğer kusuru olanlara karşı açacakları davalarda kaçınılmazlık oranının %60’lık kısmının işverenin kusuruna eklenmesi gerekeceği konusunda Yargıtay 21. Hukuk Dairesi uygulaması bulunmaktadır. Rücu davalarında kaçınılmazlık oranının işverenin kusuruna eklenmesi gibi bir uygulama ise söz konusu olmamaktadır. Sorunlarınızın çözümünde, çözüm…
Kanun’a göre yanlış daire numarasının düzeltilmesinde diğer daire sahiplerinin izni gerekmektedir. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün 2019/14 (1808) sayılı Genelgesine göre, yapılan belirtmeden sonra bağımsız bölüm numarası hatalı olan maliklere bildirim yapılması için, kadastro müdürlüğü veya lisanslı büro tarafından tespit edilen, yöneticiye; yöneticinin tespit edilememesi halinde ise bağımsız bölüm numarası hatalı olan maliklere bildirimde bulunulur….
https://www.youtube.com/watch?v=EsfkQI0TKnM Post Views: 184
Bilirkişinin Hukuki Nitelendirme ve Değerlendirmede Bulunma Yasağı nedir ? Bilirkişi, bir konuda özel bilgi veya beceriye sahip bir kişinin, belirli bir soru veya sorunun cevabına ilişkin yazılı bir görüşüdür. Bilirkişi raporları, hukuk, tıp, mühendislik, muhasebe ve diğer birçok alanda yaygın olarak kullanılmaktadır. Bilirkişinin görevi, kendisine verilen soru veya sorunu, uzmanlık alanı kapsamındaki bilgi ve becerileri…
Kamu Konutları Kanunu uyarınca, eşyalı olarak tahsis edilecek görev tahsisli konutların; a) Isınma, demirbaş eşya ve mefruşat giderleri, b) Aydınlatma, elektrik, su, gaz ve benzeri giderlerin, konutun yüz yirmi metrekaresine isabet eden kısmından fazlası, c) Asansör, kalorifer, ana duvarlar, çatı, koridor gibi ortak yerlerin bakım korunması ve onarımı ile kalorifer, hidrofor gibi ortak tesislerin işletme…
TAPU: Arazinin belirli bir parçasının veya üzerine inşa edilmiş bağımsız bölümün malikini gösteren, tapu sicil müdürlüğünce verilmiş, aksi kanıtlanıncaya kadar geçerli resmi bir belgedir. Buna tapu senedi de denmektedir. Daimi ve müstakil haklar için de tapu senedi düzenlenir. Sorunlarınızın çözümünde, çözüm ortağınız olarak bizi tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. İletişim : 0505 310 36 40…
Online Uzman Raporu için iletişim