Similar Posts
Konut Satış İstatistikleri, Şubat 2023 İlk el konut satış sayısı 23 bin 476 olarak gerçekleşti.
Konut Satış İstatistikleri, Şubat 2023 İlk el konut satış sayısı 23 bin 476 olarak gerçekleşti. Türkiye genelinde ilk el konut satış sayısı, Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %18,8 azalarak 23 bin 476 oldu. Toplam konut satışları içinde ilk el konut satışının payı %29,3 oldu. İlk el konut satışları Ocak-Şubat döneminde ise bir…
Kat mülkiyetinin kurulmasında Sözleşme ve tescil
Tapu memuru kendisine verilen belgelerin tamam ve usulüne uygun ve dilekçeyi verenlerin veya istemde bulunanların yetkili olduklarına kanaat getirdikten sonra, kat mülkiyeti veya kat irtifakı kurulmasına dair resmi sözleşmeyi düzenler. Bu sözleşme aynı zamanda tescil istemi sayılır. özleşme düzenlenince kat irtifakının kat mülkiyetine çevrilmesinde kat irtifakının kayıtlı olduğu kat mülkiyeti kütüğü sayfasındaki, doğrudan doğruya kat…
ARSA PAYI KARŞILIĞI BAĞIMSIZ BÖLÜM YAPIMI SÖZLEŞMELERİ
Arsa payı karşılığı bağımsız bölüm yapımı (inşaat) sözleşmesinin tarafları arsa sahibi ile yüklenicidir. Uygulamada bu sözleşmelere “kat karşılığı inşaat sözleşmesi, taşınmaz satış vaadi ve inşaat sözleşmesi, arsa payı karşılığı kat yapım sözleşmesi” gibi değişik adlar verilmekte ise de, yüklenicinin kendisine devredilecek bir kısım arsa payları karşılığında yapımını üstlendiği binada arsa sahibine vereceği yerler “kat” değil,…
ELBİRLİĞİ MÜLKİYETİ nedir ?
Elbirliği Mülkiyeti Nedir? Elbirliği mülkiyeti, bir malın birden fazla kişinin ortak mülkiyetinde olduğu ve ortakların paylarının belirli olmadığı mülkiyet türüdür. Elbirliği mülkiyeti, kanundan veya sözleşmeden kaynaklanabilir. İçindekiler1 Kanundan Kaynaklanan Elbirliği Mülkiyeti2 Sözleşmeden Kaynaklanan Elbirliği Mülkiyeti3 Elbirliği Mülkiyetinin Özellikleri4 Elbirliği Mülkiyetinin Sonuçları Kanundan Kaynaklanan Elbirliği Mülkiyeti Kanundan kaynaklanan elbirliği mülkiyetinin en yaygın örneği, miras yolu ile…
Emsal Karşılaştırma Yöntemi nedir ?
Emsal Karşılaştırma Yöntemi Nedir? Emsal karşılaştırma yöntemi, bir varlığın değerini, benzer nitelikteki varlıkların piyasa fiyatlarına göre belirleme yöntemidir. Bu yöntem, gayrimenkul değerlemesi, ticari değerleme, endüstriyel değerleme, teknolojik değerleme ve marka değerlemesi gibi birçok alanda kullanılmaktadır. Emsal karşılaştırma yöntemi, aşağıdaki aşamalardan oluşur: Benzer Varlıkların Belirlenmesi: Değerlenecek varlığa benzer nitelikteki varlıklar belirlenir. Bu varlıkların, değerlenecek varlıkla benzer özellikleri…
Vekaletsiz İş Görme
Türk Borçlar Kanunu’nun 527. maddesinin 1. fıkrasında vekâletsiz işgörenin, her türlü ihmalinden sorumlu olduğu düzenlenmiştir. Yine maddenin devamında işgören bu işi, işsahibinin karşılaştığı zararı veya zarar tehlikesini gidermek üzere yapmışsa, sorumluluğu daha hafif olarak değerlendirileceği düzenlenmiştir. Sorunlarınızın çözümünde, çözüm ortağınız olarak bizi tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. İletişim : 0505 310 36 40 Post…