BİLA
BİLA: “siz, sız” şeklindeki olumsuzluk ekidir. Bila faiz: faizsiz, Bila bedel: bedelsiz gibi.
BİLA: “siz, sız” şeklindeki olumsuzluk ekidir. Bila faiz: faizsiz, Bila bedel: bedelsiz gibi.
Gayrisahih Vakıf nedir ? Gayrisahih vakıf, İslam hukukunda vakıf türlerinden biridir. Gayrisahih vakıf, kuru mülkiyeti devlete ait olan miri arazinin gelirlerinin ya da tasarruf hakkının bir hayır kurumuna tahsis edilmesidir. Gayrisahih vakıf, sahih vakıftan farklı olarak, vakfedilen malda mülkiyet hakkı bulunmadığı için gerçek anlamda vakıf sayılmaz. Bu yüzden gayrisahih vakıflar hukuken geçersiz sayılmaz, ancak mîrî…
Kira artış oranı sınırlaması ne zaman başlıyor? Buna göre, 11 Haziran 2022 ile 1 Temmuz 2023 tarihleri arasında yenilenecekkira sözleşmelerindeki artış, bir önceki yılın yüzde 25’ini geçemeyecek. 1 yıl süreyle 12 aylık tüfe ortalaması yerine sabit oran uygulanacak. TÜFE, yüzde 25’in altında gerçekleşirse düşük oran geçerli sayılacak. Yüzde 25’lik artışı geçecek şekilde yapılan sözleşmeler geçersiz olacak. Buna göre, 11 Haziran 2022 ile…
TABİ SEMERELER: Doğal ürünler. Dönemsel olarak elde edilen doğal ve hukuki ürünler ile bir şeyin özgülendiği amaca göre adetler gereği ondan elde edilmesi uygun görülen diğer verimlerdir. Başka bir deyişle, bir şeyin belirli zamanlarda ürettiği yararlanılması mümkün olan doğal ürünlerdir (MK.685). Örneğin; bir ağacın meyveleri, bir tarladan elde edilen pamuk. Sorunlarınızın çözümünde, çözüm ortağınız olarak…
İskan başvurusu nasıl yapılır ? İskan belgesi almak için mevcut gayrimenkul ya da inşaatın bulunduğu belediyeye başvurmak gerekir. İmar Müdürlüğü birimleri üzerinden yapılacak olan başvuru inşaat sahipleri ya da yetkilendirilmiş kişiler tarafından gerçekleştirilebilir. İmar Müdürlüğü yetkilileri tarafından yapılan incelemeler sonucunda kanun ve yönetmeliklere aykırı bir durum tespit edilmezse iskan belgesi verilir. Sorunlarınızın çözümünde, çözüm ortağınız…
MADDE-278– (1) Bilirkişi, görevini, mahkemenin sevk ve idaresi altında yürütür. (2) Bilirkişi, görev alanı veya sınırları hakkında tereddüde düşerse, bu tereddüdünün giderilmesini, her zaman mahkemeden isteyebilir. (3) Bilirkişi, incelemesini gerçekleştirirken ihtiyaç duyarsa, mahkemenin de uygun bulması kaydıyla, tarafların bilgisine başvurabilir. Taraflardan birinin bilgisine başvurulacağı hâllerde, mahkemece bilirkişiye taraflardan biri bulunmaksızın diğerinin dinlenemeyeceği hususu önceden hatırlatılır….
Online Uzman Raporu için iletişim