Similar Posts
Tapuda Yönetim Planı nedir?
Tapuda Yönetim Planı nedir? Tapuda yönetim planı, kat mülkiyeti veya kat irtifakı kurulu olan bir yapının ortaklarının, yapının yönetimine ilişkin yetki ve sorumluluklarını, ortak giderlerin nasıl karşılanacağını, ortak kullanım alanlarını ve bunların nasıl kullanılacağını, yönetim organlarını ve bunların görev ve yetkilerini belirleyen belgedir. Tapuda yönetim planı, kat mülkiyeti veya kat irtifakı kurulu bir yapının ortakları…
Gayrimenkul değerleme raporu mahkemelerde kullanılabilir mi?
Gayrimenkul değerleme raporu mahkemelerde kullanılabilir mi? Hukuk Muhakemeleri Kanunu’nun 293’üncü maddesine göre davanın taraflarından her biri, uyuşmazlık konusunu ilgilendiren bir konuda bilimsel görüş alarak ; Gayrimenkul değerleme raporunu mahkemelerde kullanılabilir / mahkemeye delil olarak sunabilir. Post Views: 284
CEZA MUHAKEMESİ KANUNU
CEZA MUHAKEMESİ KANUNU Kanun Numarası : 5271 Kabul Tarihi : 4/12/2004 Yayımlandığı Resmî Gazete : Tarih : 17/12/2004 Sayı : 25673 Yayımlandığı Düstur :Tertip : 5 Cilt : 44 BİRİNCİ KİTAP Genel Hükümler BİRİNCİ KISIM Kapsam, Tanımlar, Görev ve Yetki BİRİNCİ BÖLÜM Kapsam ve Tanımlar Kanunun kapsamı Madde 1 – (1) Bu Kanun, ceza muhakemesinin…
Vasi nedir?
Vasi nedir? Vasi, bir kişinin hukuki işlemlerini gerçekleştiremediği durumlarda, onun yerine bu işlemleri gerçekleştirmeye yetkili kılınan kişidir. Vasi, hukuki açıdan, kısıtlı kişinin temsilcisidir. Vasi Kimler Olabilir? Vasi, kısıtlı kişinin yakınlarından biri olabileceği gibi, bir avukat veya başka bir kişi de olabilir. Vasi olarak atanacak kişinin, kısıtlı kişinin menfaatlerini gözetebilecek, güvenilir ve ehliyetli bir kişi olması…
İhdas Nedir?
Kelime anlamı olarak ihdas etmek; “ortaya çıkarma”, “yeni bir şey yapma”, “oluşturma” anlamlarını taşır. Gayrimenkul hukukunda yani tapuda ihdas ise tescile tabi olmayan bir yerin (özellikle de yolların kapanması sebebiyle) tapuda tescil edilerek yeni bir gayrimenkul oluşturulmasıdır. Post Views: 226
Uzman Görüşü’nün faydaları
Bilimsel, teknik alanlarda bilgi birikimine duyulan gereksinim, taraflara ve mahkemeye yardımcı olmak amacıyla bilirkişilik ile birlikte uzman görüşü kavramını ortaya çıkarmıştır. Uzman görüşüne başvurma, dava süreci öncesinde veya davanın açılmasını takip eden süreç içerisinde başvurulabilecek bir yöntem olup taraflara davanın gelişiminin nasıl gerçekleşeceğini öngörebilme imkânı sunmaktadır. Bununla birlikte dava sürecinin belirsiz olan kısımlarını açıklama ve…