İş kazası geçiren kişinin talep edebileceği tazminatlar nedir ?
İş kazası geçiren kişinin talep edebileceği tazminatlar
- İş Gücü Kaybı Tazminatı
- Geçici İş Göremezlik
- Destekten Yoksun Kalma Tazminatı
- Manevi Tazminat
Türk Borçlar Kanunu’nun 527. maddesinin 1. fıkrasında vekâletsiz işgörenin, her türlü ihmalinden sorumlu olduğu düzenlenmiştir. Yine maddenin devamında işgören bu işi, işsahibinin karşılaştığı zararı veya zarar tehlikesini gidermek üzere yapmışsa, sorumluluğu daha hafif olarak değerlendirileceği düzenlenmiştir. Sorunlarınızın çözümünde, çözüm ortağınız olarak bizi tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. İletişim : 0505 310 36 40 Post…
Bilirkişi Raporuna itiraz dilekçesi nedir ? Bilirkişi raporu, hukuki uyuşmazlıkların çözümünde önemli bir rol oynamaktadır. Bu rapor, konusunda uzman bir kişinin, davayla ilgili teknik, bilimsel veya mesleki konularda yaptıkları inceleme sonucunda ortaya çıkan bulguları ve görüşleri içerir. Taraflar, bilirkişi raporunun eksik, hatalı veya taraflı olduğunu düşünüyorlarsa, bilirkişi raporuna itiraz edebilirler. Bilirkişi raporuna itiraz, dava…
Yabancıdan kira alamama problemi nedir ? Yabancı uyruklu kişilerin Türkiye’de ikamet etmek maksadıyla taşınmaz kiralamalarının son dönemde bir hayli arttığını söyleyen uzmanlar “Yabancı uyruklu kişilerle akdedilen kira sözleşmelerindeki artışla doğru orantılı olarak, bu kiralamalardan doğan uyuşmazlıklar ile adliyelerde açılan dava ve icra takipleri de önemli ölçüde arttı. Özellikle kira bedellerinin ödenmemesi nedeniyle icra müdürlüklerinde başlatılan…
Bilirkişi Raporunda İtiraz Edilebilecek Hususlar nelerdir ? Bilirkişi raporu, bir davada önemli bir delildir. Bilirkişi raporu, mahkemenin kararını etkileyebilir. Bu nedenle, bilirkişi raporunda hatalı veya eksik olduğunu düşündüğünüz hususlar varsa, itiraz edebilirsiniz. İçindekiler1 Avukatlar için bilirkişi raporundaki itiraz edilebilir hususlar2 Bilirkişi raporunda itiraz edilebilecek hususlar şunlardır:3 İtiraz dilekçesinde yer alması gereken hususlar Avukatlar için bilirkişi…
Ölüm Karinesi Nedir? Ölüm karinesi, bir kimsenin ölümüne kesin gözüyle bakılmayı gerektiren durumların varlığı halinde, cesedi bulunamamış olsa bile hukuken ölmüş sayılmasına denmektedir. Ölüm karinesi, Türk Medeni Kanunu’nun 31. maddesinde düzenlenmiştir. Bu maddeye göre, “Bir kimse, ölümüne kesin gözle bakılmayı gerektiren durumlar içinde kaybolursa, cesedi bulunamamış olsa bile gerçekten ölmüş sayılır.” Ölüm karinesi, aşağıdaki şartların…
Vesayet davasında görevli mahkeme hangisidir ? Vesayet davasında yetkili mahkemeleri, küçüğün ya da kısıtlının ikamet ettiği yer mahkemesidir. Görevli mahkeme ise Sulh Hukuk Mahkemesidir. Post Views: 222
Online Uzman Raporu için iletişim